1. خانه
  2. محصولات
  3. غبارگیر صنعتی
  4. سیکلون(Cyclone)

سیکلون(Cyclone)

تصویر 2-1 سیکلون

سیکلون(Cyclone)

سیکلون های جدا کننده های سانتریفیوژی هستند که ؛ شامل یک  سر به شکل سیلندر و سر دیگر به شکل یک  مخطروط می باشد. سیکلون ها با هدف پاکسازی و جدا کردن گازها از ذرات معلق مورد استفاده قرار می گیرند. این ذرات معلق می تواند جامد یا مایع باشد .

طراحی سیکلون پیچیده تر از سیستم های نشست بر اساس نیروی جاذبه می باشد. ولی در مقابل، راندمان جداسازی ذرات آن ها نیز بسیار بیشتر از اتاقک های نشست ذرات می باشد. در یک سیکلون معمولی، جریان گاز حاوی غبار با زاویه ای معین وارد سیکلون شده و به سرعت چرخانده می شود. نیروی گریز از مرکز ایجاد  شده  توسط  جریان دایره ای شکل ذرات غبار را به سمت دیوار سیکلون پرتاب می کند. پس از برخورد به دیوار، این ذرات داخل  قیفی  که  در زیر سیکلون قرار دارد (هاپر) می افتند.

گروه فنی مهندسی پاک صنعت تجهیز هادی با بهره مندی از توان کادر مهندسی با تجربه ، متخصص ، زبده و تکیه بر دانش و فناوری روز و با تلاش و همت نیروهای فنی متعهد و متبحر خود ، بسته به نیاز مشتری ، طیف گسترده ای از سیکلون ها ؛ اعم  از سیکلون های راندمان بالا تا سیکلون ها با هوادهی زیاد ، را طراحی، ساخت و مونتاژ می کند.

سیکلون های پاک صنعت تجهیز هادی از مزایای ذیل برخورد دارهستند.

  • راه حلی مقرون به صرفه برای طیف گسترده ای از مسائل مرتبط با جمع آوری غبار
  • مناسب برای گرد و غبار زیاد و درجه حرارت بالا، و…
  • دارای ساختاری محکم با عمر طولانی و حداقل نیاز به تعمیر و نگهداری.

سیکلون چیست؟

سیکلون ها دستگاه هایی هستند که ؛ برا ساس نیروی گریز از مرکز و نیروی گرانش عمل جدا سازی که توسط  بدنه هلیکال آن تولید می شود؛ را انجام می دهند. این دستگاه تنها با ایجاد یک جریان گرد باد محیطی که توسط فن ایجاد می شود.مواد ریز تر را از مواد درشت تر جدا می سازد.

بیشترین استفاده ازسیکلون ها برای محیط های صنعتی و جداسازی ذرات معلق است. برای این کار از دو نیروی گرانشی و چرخش سیال کمک گرفته می‌شود تا ذرات جامد در دستگاه سیکلون ته‌ نشین شوند.

البته دستگاه دیگری نیز با نام هیدرو سیکلون  وجود دارد که فعالیتی همچون سیکلون انجام می دهد.  با این تفاوت که در هیدروسیکلون ذرات معلق از مایعات جداسازی می‌شوند.

تصویر1-2 سیکلون

نحوه عملکرد جداکننده های سیکلونی

در سیکلون (Cyclone Dust Collector)، عمل جداسازی ذرات از هوا، در میدان گرانشی شدیدی که به طور مصنوعی تولید شده است ؛ انجام می شود. غبار جدا شده از طریق قیف زیر دستگاه  و هوای  تمیز از طریق خروجی بالای دستگاه خارج می گردد. سیکلون ها برای جداسازی غبار از گاز آلوده با ایجاد نیروی گریز از مرکز عمل می نمایند.

از لحاظ شکل ظاهر این جداکننده ها می توانند یک دستگاه بزرگ باشند که جای زیادی را اشغال می کند یا یک دستگاه کوچک شامل لوله های بسیار باشد که به صورت سری و موازی در کنار هم قرار گرفته اند.وقتی واحدهای جداکننده به صورت سری قرار می گیرند بازدهی حذف ذرات افزایش می یابد ؛ و اگر به صورت موازی قرار گیرند حجم گاز عبوری بیشتر خواهد شد.

عملکرد سیکلون جداکننده
تصویر 2-2 عملکرد سیکلون جداکننده

سیکلون های ساخت شرکت پاک صنعت تجهیز هادی در کل قادر می باشند حدود ۵۰ الی ۹۹ درصد ذرات موجود در هوا را جدا کنند.کیفیت جدا کردن این ذرات نیز بیشتر بستگی به بزرگی ذرات معلق دارد. سیکلون ها برای حذف ذرات 10 میکرومتری یا بالاتر بکار می روند .(البته سیکلون هایی با بازدهی بالا برای گرفتن ذرات تا 5 میکرومتر هم وجود دارد). ولی در کل اگر ذرات معلق در گاز، ابعاد ریزتری داشته باشند، سیکلون ها عملکرد پایین تر را در جداسازی خواهند داشت و عکس آن هرچه ابعاد ذرات بزرگتر باشد ، عملکرد بهتری را در جدا کردن خواهند داشت.

سیکلون سپراتوریا جداکننده های سیکلونی(Cyclonic separation)

سیکلون سپراتورها از مرسوم ترین و ساده ترین انواع سپراتورها هستند  ؛ که کارایی زیادی دارند.سیکلون سپراتورها که به آن ها  سیکلون نیزگفته می شود؛ برای بالا بردن راندمان صنایع و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این دستگاه ها ابزارهایی هستند؛ که هدف استفاده از آنها جمع آوری محصولات و غبارگیری می باشد.

چه عواملی بر بازده سیکلون ها موثر است؟

در افزایش بازدهی سیکلون ها چند عامل بسیار موثر هستند که عبارتند از:

  • سایز و ابعاد ذرات
  • نیروی گریز از مرکز وارد شده به ذرات
  • مدت و بازه زمانی اعمال شده توسط نیرو به ذرات

کاربرد جداکننده سیکلونی

از آنجایی که اساس کار جداکننده های سیکلونی بر اساس جداکردن ذرات معلق درهوامی باشد. بنابراین در تمام صنایعی که با ذرات معلق سرو کار دارند مورد استفاده قرار می گیرد. صنایعی از قبیل :

  • کارگاه‌های چوب‌بری و تولید مبل
  • کارخانه‌های متالورژی
  • سیلوهای گندم
  • کارخانه تولید قند
  • شرکت تولید سیمان و گچ
  • کارخانه تولید کاغذ
  • شرکت‌های فولادی
  • کارخانه جات کک نفتی

انواع سیکلون سپراتورها یا سیکلون های جداکننده 

  1. دستگاه سیکلون غبارگیری (Dust Collection Cyclone)
  2. دستگاه سیکلون جمع آوری (Product Collection Cyclone)
  3. سیکلون گرمایش/سرمایش (Cooling/Heating Cyclone)

مزایا و معایب سیکلون ها

اولاً استفاده ازاین سیستم  به دلیل هزینه پایین نصب و نگهداری مقرون به صرفه تراست . سیکلون ها  به علت نداشتن قسمت متحرک ازهزینه تعمیر و نگهداری پایین تری برخوردار هستند. دوماً، چون ذرات جدا شده خشک هستند ؛ دوریختن آن ها آسانتر می باشد از این رو این سیستم ها کاربردی تر و تاثیر گذار تر هستند.همچنین سیکلون ها ، به نسبت فضای کمتری را اشغال می کنند.

از جمله معایب استفاده  از سیکلون ها می توان به این مورد اشاره کرد که ؛  قادر نیستند  ذرات ریزتر از ۱۰ میکرومتر و همچنین ذرات چسبان و نم دار را بخوبی جدا کنند.

اجزای سیکلون ها

 

برای سفارش ساخت انواع سیکلون یا مشورت با کارشناسان پاک صنعت کافیست  با ما درتماس باشید.

, , , ,
نوشته قبلی
فن سانتریفیوژ(Centrifugal fan)
نوشته بعدی
غبارگیرهای صنعتی
فهرست